300 g cernych fazoli, 4 strouzky cesneku, 1 bobkovy list, 300 g ryze, 4 lzice oleje, 1 vetsi cibule, petrzelova nat
Fazole prebereme, promyjeme, namocime a uvarime domekka s cesnekem a bobkovym listem. Osolime az pred dovarenim. Mezitim proplachneme a ocedime ryzi, na oleji orestujeme nasekanou cibulku a ryzi a na ni lehce opeceme. Po chvili zalijeme dvojnasobnym mnozstvim vody. Uvarene a odcezene fazole klademe na misu a obkladame kopecky dusene ryze, ktere nabirame mokrou naberackou. Zdobime nadrobno nasekanou zelenou petrzelkou, popripade platky sterilovane cervene kapie nebo kolecky natvrdo uvarenych vajec.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Žádné komentáře:
Okomentovat