80 dkg drobnějších brambor, 4 lžíce oleje, 1 svazek pórku, 2 feferonky, 3 stroučky česneku, 15 dkg strouhaného sýra, bylinková sůl, mletý pepř
Brambory dobře opereme a v osolené vodě je uvaříme ve slupce do měkka. Hned je propláchneme studenou vodou, aby se daly snadněji loupat. Ve vyšší a širší pánvi rozehřejeme olej. Vsypeme do ní oloupané brambory a asi 10 minut je opékáme za stálého míchání, dokud se nevytvoří zlatá kůrka. Pórek důkladně opereme a nakrájíme na drobné špalíčky, zelenou nať na nudličky. Feferonky nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a všechno přidáme k bramborám a ještě opékáme 5 minut. Osolíme, opepříme a na talíři bohatě posypeme sýrem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
14. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat