čokoládová pěna: šlehačka ke šlehání nebo rostlinná šlehačka, 100 g čokolády na vaření,vanilkový cukr
Formu na bábovku dobře vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.Tvaroh, vejce, cukr a kakao dobře vyšleháme, přidáme jemně nastrouhanou mrkev, mouku smíchanou s jedlou sodou, skořici, olej, semínka dýně a slunečnice, hrubě posekané vlašské ořechy a citrónovou kůru.Dobře promíchané těsto nalijeme do formy a pečeme na 180°C cca 40 minut. (Bábovka je hotová, pokud se na vpíchnutou špejli do bábovky již nelepí těsto).Po upečení necháme bábovku ve formě chvilku „vydechnout“, poté vyklopíme a necháme vychladnout.Bábovku můžeme podávat s čokoládovou pěnou: šlehačku ušleháme s vanilkovým cukrem do tuha, čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a zlehka ji smícháme se šlehačkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat