8 uvařených brambor, 2 hrnky nadrobno pokrájených hub, 2 nožičky uzené klobásy, sůl, pepř, paprika, 1/2 hlávky bílého zelí, tuk na vymazání zapékací misky
Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Do zapékací misky vymazané tukem klademe střídavě vrstvu brambor, hub a na kostičky nakrájené klobásy. Jednotlivé vrstvy osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Na brambory navršíme jemně pokrájené zelí, zalijeme bešamelovou omáčkou a ve vyhřáté troubě zvolna zapečeme.
Bešamelová omáčka: Z rozehřátého másla a z mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem, dobře rozšleháme a povaříme. Nakonec vmícháme citrónovou šťávu.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
14. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat