14. ledna 2010

Myslivecké brambory

8 uvařených brambor, 2 hrnky nadrobno pokrájených hub, 2 nožičky uzené klobásy, sůl, pepř, paprika, 1/2 hlávky bílého zelí, tuk na vymazání zapékací misky

Brambory uvařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Do zapékací misky vymazané tukem klademe střídavě vrstvu brambor, hub a na kostičky nakrájené klobásy. Jednotlivé vrstvy osolíme, opepříme a posypeme paprikou. Na brambory navršíme jemně pokrájené zelí, zalijeme bešamelovou omáčkou a ve vyhřáté troubě zvolna zapečeme. 
Bešamelová omáčka: Z rozehřátého másla a z mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vývarem, dobře rozšleháme a povaříme. Nakonec vmícháme citrónovou šťávu.


Žádné komentáře:

Okomentovat