27. ledna 2010

Naložené maso s bylinkami a fazolemi

1 kg rostenky, salek oleje, 1 lzicka worcesterove omacky, 2 cibule, 2 chilli papricky, 3-4 strouzky cesneku, 1 lzicka cukru, 1 lzicka soli, 1 lzicka sladke papriky, 1 lzicka tymianu, spetka salveje, 1 lzice hladke mouky, 400 g predvarenych fazoli nejlepe bilych, sul, bobkovy list, par kapek citronove stavy, zelena petrzelka
 
Rostenky nakrajime na male platky nebo nudlicky, vlozime do kastrolu a zalijeme nalevem pripravenym z 1 dl oleje, 2 dl horke vody, 1 lzicky worcesterove omacky, nasekane cibule, chilli papricek, prolisovaneho cesneku, 1 lzicky cukru, 1 lzicky soli, 1 lzicky sladke papriky, 1 lzicky tymianu a spetky salveje. Nechame do druheho dne rozlezet. Druhy den uvarime podle navodu na obalu predvarene fazole, varime s bobkovym listem a trochou soli. Pokud vsechna voda nevyvre, fazole ocedime, ochutime nekolika kapkami citronove stavy a posypeme nasekanou zelenou petrzelkou. Nalozene maso na mirnem ohni dusime do zmeknuti, maso vyjmeme, stavu zahustime lzici hladke mouky rozmichane ve studene vode, pridame trochu vody a nechame chvili povarit. Vlozime maso, prohrejeme a podavame s uvarenymi bilymi fazolemi a cerstvym pecivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat