19. ledna 2010

Orientální jehněčí s kapustou

1 lžíce čerstvého strouhaného zázvoru,4 lžíce sezamového oleje,1 čerstvá chilli paprička,600 g jehněčího filé,150 ml masového vývaru,250 g kadeřávku nebo kapusty,4 polévkové lžíce sherry,2 lžíce sezamových semínek,sůl

Maso nakrájejte na malé kostky. Kapustu pokrájejte na nudličky, spařte vařící vodou a nechte okapat.Chilli zbavte semeníku a usekejte nadrobno. Ve woku nebo hlubší pánvi rozpalte olej, vložte zázvor a chilli, promíchněte, přidejte maso, osmahněte 2-3 minuty doměkka a obsah pánve vyndejte. Nalijte do woku vývar a vařte, až se polovina vyvaří.Přidejte kapustu, uveďte do varu a vařte 2 minuty.Pak vraťte do woku maso s chilli a zázvorem, zalijte sherry, prohřejte, přisypte sezamová semínka, zamíchejte,podle chuti dosolte a podávejte s rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat