26. ledna 2010

Paella Valencia

2 lžíce olivového oleje,200 g španělské klobásy chorizo (čoriso),9 kuřecích křídel,1 cibule,1 červená paprika, zelená paprika, 100 g čerstvého nebo mraženého hrášku,6 stroužků česneku,300 g rýže,800 g sekaných loupaných rajčat z konzervy,2 špetky šafránu,800 ml drůbežího vývaru, sůl,čerstvě mletý pepř černý, 12 slávek se skořápkou nebo bez,12 velkých krevet,citrón, limetka,olivový olej


Papriky nakrájíme na větší kostky, cibuli nadrobno, česnek na plátky.Na pánvi orestujeme na olivovém oleji krevety, chorizo nakrájené na kolečka a papriky. Po orestování vše z pánve vyjmeme.Do pánev přilijeme ještě trochu oleje, vhodíme kuřecí křídla, osolíme je, opepříme, přidáme česnek a cibuli, dobře společně dozlatova orestujeme, přidáme propláchnutou a okapanou rýži, pak rajčata, promícháme a zalijeme vývarem, přivedeme k varu, osolíme, opepříme, okořeníme šafránem a za průběžného míchání vaříme 10 minut.Do směsi rýže vložíme ostatní suroviny – chorizo, krevety, papriky, hrášek a slávky (ve skořápce jen zapícháme, během dušení se otevřou), pánev přiklopíme poklicí či zakryjeme alobalem a ještě 10 minut mírně dusíme.Podáváme s řezem citrónu a limetky přímo z pánve.

Žádné komentáře:

Okomentovat