1 kg brambor, dvě polévkové lžíce soli, jednu lžíci provestánského koření, svazek ředkviček, dva svazky pórku, jeden stroužek česneku, dva kelímky plnotučného jogurtu, čerstvě namletý bílý pepř, dvě vejce, svazek pažitky, 1/4 kg tvarohu a pět lžic mléka
Brambory důkladně omyjeme a rozpůlíme. Plech na pečení posypeme solí a bylinkami. Půlky brambor klademe řeznou plochou na plech a v předehřáté troubě a pečeme asi 45 minut. Mezitím opereme ředkvičky a pórek. Ředkvičky nakrájíme na drobné tyčinky, pórek na proužky. Oloupaný česnek nakrájím na plátky nebo rozdrtíme. Jogurtovou omáčku připravíme smícháním jogurtu s nakrájenými ředkvičkami, pórkem a česnekem (část zeleniny dáme bokem na ozdobení). Směs osolíme a opepříme, Misku naplníme omáčkou a ozdobíme ředkvičkou a pórkem. Na tvarohovou omáčku si uvaříme vejce natvrdo asi 10 minut. Opranou pažitku drobně pokrájíme. Vychladlá vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Tvaroh dohladka rozmícháme s mlékem, pokrájenou pažitkou a vajíčkem. Osolíme a opepříme. Brambory podáváme s těmito omáčkami. Výborné je to s vychlazeným kefírem, nebo podmáslím.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
14. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat