15. ledna 2010

Pikantní čočka

400 g cocky, bobkovy list, spetka tymianu, 1 sterilovana okurka, 1 cibule, trochu sardelove pasty, trochu kaparu, 3 strouzky cesneku, sul, pepr, petrzelka, 40 g tuku, 30 g hladke mouky, ocet nebo citronova stava
 
Predem namocenou cocku dame varit s bobkovym listem a s tymianem. Na tuku zpenime nadrobno nakrajenou cibuli a utreny cesnek, zaprasime moukou, zasmazime, zredime vyvarem z cocky, pridame sardelovou pastu, oplachnute a rozsekane kapary, na kosticky nakrajenou okurku a dobre povarime. Do omacky dame mekkou cocku, pokrm podle chuti osolime, opeprime, promichame s petrzelkou a dochutime octem nebo citronovou stavou. Solime opatrne, protoze sardelova pasta a kapary byvaji dost slane. Pikantni cocku podavame s vejci uvarenym natvrdo nebo s hovezim masem.

Žádné komentáře:

Okomentovat