12. ledna 2010

Pikantní zelené nudle

1 balíček uvařených dlouhých zelených nudlí (50 dkg), 2 lžíce tuku, 2 lžíce polohrubé mouky, 1 červená paprika, 1 / 1/2 hrnku rajčatové šťávy nebo 1 hrnek kečupu a 1/2 hrnku vody, chilli koření, pepř, sůl, 3/4 hrnku na tenké plátky pokrájených sterilizovaných žampionů, 3 sterilizované okurky, 1 lžíce másla, nastrouhaný sýr na posypání

Z rozehřátého tuku a mouky umícháme světlou jíšku. Přidáme na nudličky pokrájenou papriku, rajčatovou šťávu nebo kečup zředěný s vodou, dobře prošleháme a provaříme. Vmícháme chilli koření, pepř, sůl, na tenké plátky pokrájené žampiony a okurky.  Krátce povaříme. Omáčku přelijeme na talířích na horké nudle, které jsme promíchali máslem a posypeme sýrem. 

Žádné komentáře:

Okomentovat