15. ledna 2010

Slovinský čočkový salát

100 g uvarene cocky, 200 g brambor, kousek celeru, 1 mensi hlavkovy salat, 1 cibule, kousek porku, kousek anglicke slaniny, ocet, cukr, sul, horcice, pepr, 2 vejce na oblozeni a steriovana kapie
 
Zvlast uvarime trochu cocky, zvlast brambory a celer. Olouapane brambory i celer nakrajime na kostky. Pripravime zalivku z octa, vody, cukru, soli a pepre. Do zalivky dame 1 lzici horcice a nakrajenou rozskvarenou slaninu, kterou jsme predem nakrajeli na male kosticky. Dobre rozmichame a polijeme tim smes cocky, brambor a celeru. Nechame ulezet. Pred podavanim vmichame do smesi omyty a na prouzky nakrajeny hlavkovy salat, cibuli, porek a oblozime pulkami nebo kolecky vajec uvarenych natvrdo a cervenou sterilovano kapii.


Žádné komentáře:

Okomentovat