11. ledna 2010

Sójovec

250 g uvarenych sojovych bobu, 200 g varenych krup, 5 strouzku cesneku, 1 cibule, majoranka, olej, sul, 1 mrkev

Soju den predem namocime a druhy den uvarime v dostatecnem mnozstvi velmi mirne osolene vody s pridanim bobkoveho listu domekka. Rovnez kroupy uvarune domekka, mirne osolime. Pokud se nevstreba vsechna tekutina, uvarene sojove boby i uvarene kroupy ocedime. Lusteniny s kroupami smichame. Ochutime oloupanym prolisovanym cesnekem, cibuli, kterou jsme oloupali a nakrajeli na drobne kosticky, soli, majorankou, zelenou petrzelkou, pripadne spetkou koreni vegeta. Muzeme pridat take nastrohanou syrovou mrkev. Zapekaci misku nebo pekac dobre vymastime olejem a zapeceme v dobre vyhrate troube dozlatova. Podavame s cerstvym syrovym kysanim zelim nebo s jakymkoliv jinym zeleninovym salatem.

Žádné komentáře:

Okomentovat