250 g uvarenych sojovych bobu, 200 g varenych krup, 5 strouzku cesneku, 1 cibule, majoranka, olej, sul, 1 mrkev
Soju den predem namocime a druhy den uvarime v dostatecnem mnozstvi velmi mirne osolene vody s pridanim bobkoveho listu domekka. Rovnez kroupy uvarune domekka, mirne osolime. Pokud se nevstreba vsechna tekutina, uvarene sojove boby i uvarene kroupy ocedime. Lusteniny s kroupami smichame. Ochutime oloupanym prolisovanym cesnekem, cibuli, kterou jsme oloupali a nakrajeli na drobne kosticky, soli, majorankou, zelenou petrzelkou, pripadne spetkou koreni vegeta. Muzeme pridat take nastrohanou syrovou mrkev. Zapekaci misku nebo pekac dobre vymastime olejem a zapeceme v dobre vyhrate troube dozlatova. Podavame s cerstvym syrovym kysanim zelim nebo s jakymkoliv jinym zeleninovym salatem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
11. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat