11. ledna 2010

Sójový salát s tuňákem

250 g soji, sul, bobkovy list, cibule, cesnek, 1 konzerva tunaka v oleji nebo ve vlastni stave, 4 vejce, 2 sterilovane okurky, 2 lzice zakysane smetany, 1 kelimek bileho jogurtu, 2 lzice majonezy

Soju prebereme, proplachneme studenou vodou a uvarime temer domekka s pridanim bobkoveho listu, cibule a cesneku. Prisady pred dokoncenim vareni odstranime a soju osolime. Jeste chvili ji povarime, potom scedime a nechame dobre vychladnout. Vejce uvarime natvrdo, oloupeme a nakrajime na platky. Ve vetsi mise smichame soju, vejce, tunaka i s nalevem, pridame smetanu, jogurt, majonezu, nasekanou cibulku, sterilovanu okurku, podle potreby prisolime a dobre promichame. Dame vychladit a podavame s pecivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat