11. ledna 2010

Sójový salát s vejci

250 g soji, sul, bobkovy list, cibule, cesnek, 5 vajec, 2 lzice majonezy nebo tatarske omacky, 2 lzice nizkotucneho bileho jogurtu, 1 kelimek kysane smetany, 2 kavove lzicky koreni Zaziki, spetka cukru, nekolik kapek citronove stavy
 
Soju prebereme, proplachneme studenou vodou a uvarime temer domekka s pridanim bobkoveho listu, cibule a cesneku. Prisady pred dokoncenim vareni odstranime a soju osolime. Jeste chvili ji povarime, scedime a nechame dobre vychladnout. Mezitim si pripravime vejce natvrdo, ktera oloupeme a nakrajime na male kousky. Do misy vlozime vychladlou soju, nakrajena vejce, pridame majonezu, smetanu, jogurt a ochutime korenim Zaziki, spetkou cukru a citronovou stavou. Do hotoveho salatu vmichame na kosticky nakrajenou cibulku a dame na nekolik hodin prolezet a vychladit do lednicky. Podavame s celozrnnym pecivem.


Žádné komentáře:

Okomentovat