1 kg opláchnutých listů z kopřiv,1 větší cibule, 80 g sádla,2 lžíce hladké mouky,2 lžíce mléka, 2 vejce,3 stroužky česneku, sůl
Omyté kopřivy spařte ve vroucí vodě, krátce povařte, zceďte a pokrájejte. Po cca. 10 minutách je sceďte a nadrobno nasekejte.Na rozpáleném sádle zpěňte nakrájenou cibuli, zaprašte moukou a usmažte zlatavou jíšku. Přidejte kopřivy a krátce poduste. Po chvilce přimíchejte rozmačkaný česnek, osolte, přidejte vejce a zjemněte
mlékem. Kopřivový špenát je výborný jako příloha všude kde špenát listový, v mnoha ohledech je dokonce chutnější. S vařenými brambory a sázeným vejcem jej můžete podávat i jako hlavní chod.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
19. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat