19. ledna 2010

Špenát z kopřiv

1 kg opláchnutých listů z kopřiv,1 větší cibule, 80 g sádla,2 lžíce hladké mouky,2 lžíce mléka, 2 vejce,3 stroužky česneku, sůl
 

Omyté kopřivy spařte ve vroucí vodě, krátce povařte, zceďte a pokrájejte. Po cca. 10 minutách je sceďte a nadrobno nasekejte.Na rozpáleném sádle zpěňte nakrájenou cibuli, zaprašte moukou a usmažte zlatavou jíšku. Přidejte kopřivy a krátce poduste. Po chvilce přimíchejte rozmačkaný česnek, osolte, přidejte vejce a zjemněte
mlékem. Kopřivový špenát je výborný jako příloha všude kde špenát listový, v mnoha ohledech je dokonce chutnější. S vařenými brambory a sázeným vejcem jej můžete podávat i jako hlavní chod.


Žádné komentáře:

Okomentovat