27. ledna 2010

Srbská fazolová polévka

200 g bilych fazoli, 200 g libovejsiho uzeneho bucku, 1 lzice oleje, 30 g hladke mouky, 1 cibule, sul, sladka mleta paprika, 2 lzice rajcatoveho protlaku, 5 strouzku cesneku, pepr, ocet, cukr, bobkovy list

Fazole pres noc nebo nekolik hodin predem namocime. Dolijeme vodu, pridame maso a bobkovy list a uvarime domekka. Zvlast na oleji zpenime nadrobno nasekanou cibuli, zaprasime ji moukou, osmahneme, okorenime peprem a paprikou a odstavime z plotny. Pridame rajcatovy protlak nebo kecup, zalijeme prochladlou polevkou a dobre povarime. Potom pridame fazole, na kosticky nakrajane maso a polevku ochutime rozmackanym cesnekem, soli, octem a cukrem. Jeste chvili povarime a podavame s bilym pecivem.

Žádné komentáře:

Okomentovat