12. ledna 2010

Sváteční chilli

miska velkých bílých fazolí, miska malých tmavých fazolí, dohromady asi 400 g - oboje přes noc namočené,  velká nebo 2 malé cibule, česnek, plátek hovězího masa, plátek uzeného masa asi po 10 dkg, 1 nožka klobásy, zelené bylinky, 1 lžíce gulášového koření, olej, ocet, chilli paprička nebo mleté chilli koření, plechovka rajské šťávy, 2 syrové zelené papriky, sůl

Do tlakového hrnce dáme lžíci oleje a na něj osmažíme drobně nakrájenou cibuli. Jakmile začne sklovatět, přidáme na drobné kousky pokrájené maso a společně smažíme ještě chvíli, dokud se nevydusí šťáva. ztlumíme a zasypeme gulášovým kořením, přidáme fazole i s vodou, v níž se namáčely, a dolijeme rajskou šťávou. Hrnec uzavřeme a směs dusíme na mírném plameni asi 50 minut. Do měkkých fazolí vmícháme koření, drobně pokrájené papriky. Necháme přejít varem, aby se papriky nerozvařily, podle chuti přiostříme, osolíme případně přikyselíme.Servírujeme s vařenou rýží, nebo s krajícem tmavého chleba, nebo jiným pečivem 

Žádné komentáře:

Okomentovat