80 g másla,60 g moučkového cukru,80 g ovesných vloček,100 g hladké mouky,50 g rozinek,1 vejce,½ lžičky jedlé sody,špetka soli,mouka na posypání válu
Máslo necháme změknout na pokojovou teplotu, rozinky nasekáme na menší kousky, ovesné vločky posekáme ručně nebo v kutru nadrobno a nasucho je opražíme.Smícháme všechny sypké suroviny, do kterých na vále zapracujeme máslo a vejce. Necháme v lednici půl hodiny odpočinout.Z těsta tvoříme kuličky, z nichž tvarujeme malé placičky o průměru cca 5 cm. Pokládáme na pečící papír a pečeme (spíše sušíme) ve středně vyhřáté troubě dorůžova (cca 160°C).
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
26. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat