2 balení špenátového protlaku,6-8 větších brambor,15dkg šunkového či jiného salámu vcelku,4-6 stroužků česneku,1 cibule,3 vejce,sůl, pepř,tuk, strouhanka
Špenát vložte do hrnce a nechte rozmrazit. Osolte, opepřete a přidejte prolisovaný česnek. Na tuku orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte na kostičky nakrájený salám. Vmíchejte do připraveného špenátu.Pokud je směs hodně řídká přidejte trochu strouhanky. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a postupně vmíchejte do hotové vychladlé směsi. Syrové oloupané brambory nakrájejte asi na 0,5cm silné plátky. Zapékací nádobu vymažte tukem a poklaďte vrstvou brambor. Na brambory rovnoměrně rozetřete polovinu špenátové směsi. Vrstvu ještě jednou opakujte. Nakonec zalijte rozšlehanými žloutky. Pečte 45 minut
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
14. ledna 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat