19. ledna 2010

Zapečené flíčky s kysaným zelím

250 g flíčků,250 g kysaného zelí,50 g oleje nebo sádla,1 cibule nasekaná nadrobno,sůl,drcený kmín,1 lžička cukru

Flíčky uvařte podle návodu v osolené vodě se lžící oleje, zceďte, dejte okapat, vraťte do hrnce, zakápněte olejem a protřepte, aby se promastily. Zelí nadrobno překrájejte. Na oleji v hlubší pánvi zpěňte cibulku,vložte zelí, přisolte, přislaďte, přidejte kmín, mírně zalijte horkou vodou a duste doměkka, podle potřeby vodu přilívejte. Na závěr nechte vodu vyvařit, zaprašte zelí lehce moukou, krátce je nasucho míchejte, vmíchejte uvařené a okapané flíčky. Tukem vymastěte pekáček, navrstvěte do něj flíčky se zelím a nechte v troubě zapéct cca. 30 - 40 minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat