250 g flíčků,250 g kysaného zelí,50 g oleje nebo sádla,1 cibule nasekaná nadrobno,sůl,drcený kmín,1 lžička cukru
Flíčky uvařte podle návodu v osolené vodě se lžící oleje, zceďte, dejte okapat, vraťte do hrnce, zakápněte olejem a protřepte, aby se promastily. Zelí nadrobno překrájejte. Na oleji v hlubší pánvi zpěňte cibulku,vložte zelí, přisolte, přislaďte, přidejte kmín, mírně zalijte horkou vodou a duste doměkka, podle potřeby vodu přilívejte. Na závěr nechte vodu vyvařit, zaprašte zelí lehce moukou, krátce je nasucho míchejte, vmíchejte uvařené a okapané flíčky. Tukem vymastěte pekáček, navrstvěte do něj flíčky se zelím a nechte v troubě zapéct cca. 30 - 40 minut.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat