27. ledna 2010

Zeleninový salát s tuňákem a fazolemi

1 hlavkovy salat, 1 hlavkova cervena cekanka, 1 cervena a 1 zluta paprika, 5 rajcat, 150 g cernych fazoli, 1 mala konzerva tunaka v oleji, 1 cervena cibule, 4 vejce uvarene natvrdo, 2 strouzky cesneku, sul, spetka cukru, pepr, 2 lzice octa, 6 lzic oleje, 50 g cernych oliv
 
Tmave fazole namocime a pote uvarime v mirne osolene vode domekka. Oba salaty opereme, jemne osusime a rozdelime na listy. Rozlozime je po velkem taliri. Ocistime a opereme papriky a rajcata. Papriky pokrajime na prouzky, rajcata na osminky. Slijeme nalev z tunaka a ocedime fazole. Rybi maso rozmelnime vidlickou na mensi kousky. Oloupeme cibuli a nakrajime ji na platky. Oloupeme vejce uvarena natvrdo a nakrajime je na osminky. Vse rozlozime na listy salatu. Cesnek oloupeme a prolisujeme a smichame jej se soli, cukrem a peprem, octem a olejem. Dresinkem prelijeme salat. Po povrchu posypeme vypeckovanymi pokrajenymi olivami.


Žádné komentáře:

Okomentovat