1 balíček listového těsta,2 mražené špenátové protlaky,500 g kuřecích prsíček,strouhaná cihla
do špenátu : 2 vajíčka,dle chuti česnek,sůl,1 střední cibule,máslo
před zapečením: 1 rozmíchané vajíčko,pepř,provensálské koření
Kuřecí prsíčka omyjte, osušte, nakrájejte na nudličky,osolte, opepřete a orestujte doměkka na troše oleje.Špenát rozmrazte, osolte, očesnekujte. Cibuli nadrobno pokrájejte, osmažte na troše másla, přidejte do špenátu,přisypte maso a vše dobře smíchejte. Listové těsto rozválejte na zhruba 1 - 2 mm silný plát a rozkrájejte na čtverečky zhruba 10 x 10 cm i menší. Na každý čtvereček dejte doprostřed trochu sýra, jednu až dvě vrchovaté polévkové lžíce špenátu s masem a opět posypte trochou sýra. Spojte všechny čtyři cípy tak, aby špenát neměl kudy vytéct. Bochánky potřete rozmíchaným vajíčkem,posypte trochu pepřem a provensálským kořením. Pečte na plechu s pečicím papírem při 200 - 220 °C dozlatova.Bochánky jsou výborné teplé i studené.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
3. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat