500 g hnědé, zelené nebo žluté čočky,120 g špeku (slaniny),1 větší mrkev,1 bobkový list,1 větší cibule, nadrobno nasekané,ocet, sůl, pepř
Opláchnutou čočku nechte 3 – 5 hodin ve vodě nabobtnat,potom k ní přidejte mrkev vcelku, bobkový list a vařte 15-30 minut do měkka,zceďte, z vývaru vyjměte koření a mrkev a uchovejte jej. Mezitím nakrájejte špek na malé kostičky, mírně vypražte,přidejte cibulku, osmažte dozlatova,vmíchejte uvařenou čočku, ochuťte octem,
solí a pepřem, prohřejte. Podávejte se sázeným vejcem, teplou uzeninou nebo uzeným masem a sladkokyselou
okurkou.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat