8. února 2010

Čočka na špeku

500 g hnědé, zelené nebo žluté čočky,120 g špeku (slaniny),1 větší mrkev,1 bobkový list,1 větší cibule, nadrobno nasekané,ocet, sůl, pepř 

Opláchnutou čočku nechte 3 – 5 hodin ve vodě nabobtnat,potom k ní přidejte mrkev vcelku, bobkový list a vařte 15-30 minut do měkka,zceďte, z vývaru vyjměte koření a mrkev a uchovejte jej. Mezitím nakrájejte špek na malé kostičky, mírně vypražte,přidejte cibulku, osmažte dozlatova,vmíchejte uvařenou čočku, ochuťte octem,
solí a pepřem, prohřejte. Podávejte se sázeným vejcem, teplou uzeninou nebo uzeným masem a sladkokyselou
okurkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat