8. února 2010

Čočka po znojemsku

2,5 dl kysané smetany,4 větší sladkokyselé okurky,50 g oleje nebo vepřového sádla,30 g hladké mouky,sůl, bobkový list,500 g hnědé, zelené či žluté čočky 

Čočku přeberte, opláchněte, namočte na 3 – 5 hodin do vody. Zceďte, zalijte čerstvou studenou vodou na prst nad čočku, přidejte bobkový list,vařte podle velikosti zrn 15 – 30 minut do měkka.Mezitím nakrájejte okurky na kostičky, z tuku a mouky připravte světlou jíšku. Vše přidejte do uvařené čočky (vyjměte bobkový list), zalijte smetanou,osolte a za stálého míchání povařte. Podávejte s vařeným či ohřátým nakládaným uzeným masem nebo sázeným vejcem.

Žádné komentáře:

Okomentovat