2,5 dl kysané smetany,4 větší sladkokyselé okurky,50 g oleje nebo vepřového sádla,30 g hladké mouky,sůl, bobkový list,500 g hnědé, zelené či žluté čočky
Čočku přeberte, opláchněte, namočte na 3 – 5 hodin do vody. Zceďte, zalijte čerstvou studenou vodou na prst nad čočku, přidejte bobkový list,vařte podle velikosti zrn 15 – 30 minut do měkka.Mezitím nakrájejte okurky na kostičky, z tuku a mouky připravte světlou jíšku. Vše přidejte do uvařené čočky (vyjměte bobkový list), zalijte smetanou,osolte a za stálého míchání povařte. Podávejte s vařeným či ohřátým nakládaným uzeným masem nebo sázeným vejcem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
8. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat