3. února 2010

Drůbeží pirožky

200 g kuřecího pečeného nebo vařeného masa,2 vejce,sůl, pepř,sekaná petrželka,1 balíček listového těsta,2 bílky,50 ml mléka,voda

Maso umelte, vejce uvařte natvrdo a usekejte, společně promíchejte s petrželkou, osolte a opepřete. Je-li směs příliš suchá, přidejte lžičku vody. Těsto rozválejte na plát cca. 3 mm silný, na polovině vyznačte(nevykrajujte) formičkou kolečka, do jejich středu naklaďte hromádky masa, obvod naznačených koleček potřete jedním bílkem,rozšlehaným s vodou. Hladkou polovinu plátu přehněte (přehoďte) přes vyznačená kolečka s náplní. Těsto kolem hrbolků s náplní a mezi nimi pečlivě přitiskněte, formičkou vykrájejte kulaté pirožky. Zbytky těsta složte na sebe, rozválejte a opět naplňte. Pirožky poklaďte na plech vyložený pečicím papírem, potřete mlékem s druhým rozšlehaným bílkem, vložte do předehřáté trouby a pečte při 200 – 220 °C
cca. 20 minut dozlatova, až se pirožky nafouknou.


Žádné komentáře:

Okomentovat