2. února 2010

Dušené kuře s brokolicí

500 g kuřecích prsíček,2 lžíce škrobové moučky,4 lžíce sójové omáčky,1 lžíce suchého sherry,2 lžíce oleje,2 kousky 2,5 cm dlouhé čerstvého zázvoru,2 stroužky česneku,450 g brokolice,1 velká červená paprika,4,5 dl drůbežího vývaru,100 g těstovinových mašliček,30 g piniových oříšků nebo loupaných mandlí

Smíchejte sherry se sójovou omáčkou a škrobem, ve směsi důkladně obalte maso nakrájené na proužky. Nechte marinovat asi čtvrt hodiny. Na lžíci oleje ve vyšší pánvi osmahněte na tenké proužky nakrájený oloupaný zázvor a česnek, přidejte na malé růžičky rozebranou brokolici, nechte ji změknout. Děrovanou naběračkou přendejte obsah pánve do mísy. Přidejte zbylý olej,maso na něm opečte, pak je vyndejte a přidejte k zelenině. Do pánve vlijte vývar, přiveďte k varu a zavařte těstoviny. Na mírném ohni vařte za občasného míchání asi 10 minut, až se vývar vsákne.Do těstovin vmíchejte maso se zeleninou a přidejte oříšky.Nechte prohřát a podávejte.

Žádné komentáře:

Okomentovat