3. února 2010

Dvojí hokaidové zelí

2 - 3 cibule,500 g dýně hokaido bez semeníku se slupkou,300 g hlávkového zelí, jemně krouhaného,mořská sůl, drcený kmín,olej na smažení,200 g kysaného zelí, jemně pokrájeného,kukuřičný škrob, arowroot nebo kuzu,sójová omáčka,1/2 lžíce nastrouhaného čerstvého oloupaného zázvoru

Cibule nadrobno nakrájejte, hokaido pokrájejte na kostičky. Cibuli zlehka v hlubší pánvi nebo těžkém kastrolu na oleji orestujte, přidejte dýni, hlávkové zelí, kmín, mírně osolte, promíchejte, zalijte vařící vodou, uveďte do varu a vařte cca 15 minut. Přidejte kysané zelí, promíchejte, uveďte opět do varu a vařte,až zelí změkne. Upravte hustotu přidáním vařící vody nebo naopak škrobem, rozmíchaným v trošce studené vody, krátce provařte, dochuťte sójovou omáčkou a jemně nastrouhaným zázvorem a odstavte. Podávejte s plátky sejtanu nebo tofu opečeným po obou stranách na lžíci oleje a ochucenými kořením nebo sójovou omáčkou podle chuti a jáhlovými noky.

Žádné komentáře:

Okomentovat