16. února 2010

Jablkové pichance

3 žloutky umícháme do pěny s 12 dkg cukru. Přidáme 12 dkg rozehřátého másla a 3 lžíce smetany nebo mléka. Když jest vše hladce spojeno, dobře promícháme, přidáme pùl balíčku prášku do pečiva a 5 dkg bramborové mouky Solamyl. Naposled zamícháme 10 dkg pšeničné mouky se sněhem z 5 bílku. Hmotu opatrně vlijeme do vymaštěného a vysypaného pekáče asi na 3 prsty výše. Pùl kg pěkných jablek oloupeme, očistíme a nakrájíme na slabé čtvrtky. Zapícháme je stejnoměrně do těsta, poprášíme cukrem se skořicí smíchaným a dáme péc. Upečené ještě za tepla vykrajujeme nožem v horké vodě namočeným a do sucha otřeným. Jde to velmi snadno - i vyklopit by to šlo, ale jemné těsto by se mohlo přetrhnout a srazit. Toto pečivo je velmi výživné, lehce stravitelné a jemné.

Žádné komentáře:

Okomentovat