3. února 2010

Kuře na zelí jako kachna

1 větší celé kuře,sůl,2 balíčky kysaného bílého zelí,1 velká cibule,čerstvě mletý černý pepř,drcený nebo mletý kmín,kořenicí směs na pečené kuře nebo na grilování,1 dl ohřátého tmavého piva

Kuře důkladně očistěte, omyjte, vložte do velké nádoby, přidejte 1 lžíci soli, zalijte horkou vodou, aby bylo celé ponořené a 20 minut povařte. Mezitím do pekáče nalijte na 2 prsty vody, vložte zelí a rozhrňte je po celém dně, posypte 2 špetkami kmínu, cibuli nakrájejte na kolečka, poklaďte jimi zelí, poprašte špetkou kmínu a soli. Povařené kuře vyjměte z hrnce, nechte okapat, zevnitř i zvenčí posypte kořenicí směsí, pepřem a kmínem, položte do pekáče na cibuli a zelí, vložte do předehřáté trouby a při 180 °C pečte doměkka. V poslední fázi pečení potírejte pivem. Upečené kuře vyjměte, rozdělte na porce, zelí promíchejte se šťávou na dně pekáče, obojí poklaďte na talíře a doplňte bramborovými knedlíky případně chlupatými či houskovými knedlíky nebo brambory.

Žádné komentáře:

Okomentovat