3. února 2010

Kuřecí kuličky

kuře,1 balíček mražené zeleniny s kukuřicí,hladká mouka,1 vejce,strouhanka,olej
Na bešamel : 2 lžíce másla,4 lžíce hladké mouky,150 ml mléka,sůl, pepř

Kuře opečte, maso oberte a natrhejte či nakrájejte na malé kousíčky. Zeleninu orestujte na malémmnožství oleje, vyjměte, nechte olej okapat a přidejte k masu. Bešamel připravte tak, že necháte rozpustit máslo, přidáte mouku, lehce osmahnete a zalijete mlékem. Podle množství mléka bude hustý bešamel. Bešamel za stálého míchání provařte na nejslabším stupni asi 5 -15 minut dohladka, přimíchejte jej k masu se zeleninou, promíchejte, dochuťte solí a pepřem a nechte vychladnout. Z hmoty tvarujte kuličky, obalujte je v trojobalu (mouka, rozšlehané vejce, strouhanka) a smažte ve větším množství oleje nebo ve fritovacím hrnci. Podávejte horké jako pochoutku k nápojům nebo i jako hlavní chod s brambory,bamborovou kaší a salátem.


Žádné komentáře:

Okomentovat