16. února 2010

Míchaný bramborový salat

Na mísu dáme vrstvu salátu z 1 celeru ve slané a octové vodě do měkka uvařeného a na plátky nakrájeného, 75 dkg vařených nakrájených brambor, 5 dkg vařených fazolek (horké), vrstvu míšeninky z mlíčě slanečka, 2 lžic oleje, 1/8 l octa, 2 vařených prolisovaných žloutkù, na špičku nože práškového cukru. Míšeninu posypeme 5 dkg uherského salámu nebo uzeného masa, 1/2 očištěného slanečka, kyselou okurkou, jablkem, 2 vařenými bílky,2 dkg cibule a 1/2 dkg kaparu, vše nakrájené. Tak se vrstvy opakují. Na dvě hodiny dáme do studena a před podáváním opepříme a ozdobíme zelenou petrželí.

Žádné komentáře:

Okomentovat