2. února 2010

Obalované kuře na šlehačce

1 větší kuře,hladká mouka,vejce, strouhanka,máslo, sůl,smetana na šlehání

Kuře očistěte, omyjte, osušte, rozdělte na čtvrtky a ty ještě na poloviny, čímž vznikne 8 porcí. Osolte je, obalte v trojobalu,vložte do máslem vymazaného pekáče. Na porce poklaďte kousky másla a opatrně podlijte šlehačkou pod maso, ne na maso. Pekáč přikryjte alobalem, dejte do studené trouby, pak ji rozehřejte na 180 °C. Pečte asi 80 minut bez obracení a velmi zvolna, aby se šlehačka nesrazila, ale přeměnila v tuk. Píchnutím zjistěte zda je maso měkké. Pak pečte ještě cca. 15 minut odkryté, dokud maso navrchu nezezlátne. Podávejte s brambory a zeleninovým salátem.

Žádné komentáře:

Okomentovat