8. února 2010

Plněná rajčata s tuňákem

2 vejce,4 středně velká rajčata,trochu soli a pepře,1 malá cibule,150 g tuňáka v oleji,2 lžíce majonézy,4 olivy plněné paprikou,2 lžíce sekané petrželky
Vejce propíchněte, vložte do vroucí vody a vařte 8 minut.Ochlaďte je studenou vodou, oloupejte, rozkrájejte
kráječem nejprve na plátky a potom na kostičky.Z rajčat odřízněte vršek a lžící vydlábněte vnitřek.Seříznutou část a vydlabaná rajčata uvnitř posolte,opepřete, obraťte a nechte okapat. Dužninu zbavenou semínek jemně posekejte. Oloupanou cibuli jemně nastrouhejte, smíchejte s rajčatovou dužninou, rozdrobeným masem tuňáka, dále s vejci, majonézou,jemně nasekanými olivami a petrželkou. Ochuťte.Naplňte rajčata a přiklopte odříznutý vršek každého rajčete. Vhodnou přílohou jsou plátky citrónu, snítky kopru a petrželky na zdobení, toastový chléb s máslem atd. Olivy můžete nahradit kapary nebo zeleným pepřem.

Žádné komentáře:

Okomentovat