3. února 2010

Roláda ze slepice

1 nepříliš stará slepice,300 g mletého vepřového masa,200 g anglické slaniny,1 vejce,sůl,mletý pepř,máslo

Slepici očistěte a osušte, odřežte křídla a řezem kolem páteře oddělte maso od skeletu směrem k prsům. Stehna nařízněte, kosti vyjměte.Plát masa potřete alkoholem, nechte chvíli působit, naklepejte, osolte, opepřete, pokryjte směsí vepřového masa s vejci a solí a poklaďte plátky anglické slaniny. Pevně stočte a převažte pevnou nití. Pekáček vytřete máslem, vyložte zbylou slaninou, položte na ni slepičí roládu a pečte v předehřáté troubě při 180 °C. Během pečení podlévejte často vývarem a přelévejte výpekem.

Žádné komentáře:

Okomentovat