2 lžíce olivového oleje,1 červená cibule, oloupaná a nakrájená najemno,1 oranžové čili bez semen, pokrájené najemno,1 plechovka (cca 400 g) čočky, propláchnuté a okapané,450 g rajčat bez semen a pokrájené,8 sardinek,1 lžíce jemně nakrájeného čerstvého koriandru,sůl,čerstvě mletý černý pepř,citrónové podélné čtvrtky na ozdobu
Udělejte na sardinkách několik zářezů. Nahřejte v pánvi olej, přidejte cibuli a osmahněte 3-4 minuty nebo než změkne. Přidejte čili a smažte další dvě minuty. Přidejte čočku, rajčata, 4 lžíce vody a za stálého míchání duste 3-4 minuty.Mezitím okořeňte sardinky a posypejte je koriandrem. Rozehřejte pánev na rožnění a rožněte sardinky 3-4 minuty na jedné straně, pak 3-4 minuty na straně druhé, než jsou hotové. Rozdělte čočku na 4 talíře, dejte nahoru sardinky a podávejte ozdobené citrónovými půlměsíčky
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
5. února 2010
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat