3. února 2010

Slepice dušená po srbsku s rajčaty a paprikami

1 slepice,sůl,čerstvě mletý pepř,50 g sádla,l větší cibule,2 lžíce rajského protlaku,1 lžíce hladké mouky,2 – 3 paprikové lusky podle velikosti,2 rajčata.

Očištěnou slepici rozdělte na porce, osolte a opepřete. Zeleninu omyjte, papriky zbavte semeníků, vše pokrájejte na menší kousky.Cibuli pokrájejte na kolečka. V pekáči na sádle lehce osmahněte cibuli, přidejte porce
slepice, po obou stranách je opečte, přidejte rajský protlak a mírně zalijte horkou vodou. Přiklopte, vložte
do vyhřáté trouby, pod poklicí duste doměkka. Zhruba po hodině maso z pekáče vyjměte, přidejte na kousky
pokrájené papriky a rajčata, zaprašte moukou, přilijte teplou vodu, promíchejte, vložte na to zpět slepici a pod
poklicí doduste. Podávejte s vařenými brambory nebo rýží.

Žádné komentáře:

Okomentovat