2. února 2010

Smažená slepičí prsa

2 hrsti pokrájené kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer),1 slepice, sůl,1menší cibule, stroužek česneku,několik kuliček pepře a nového koření,hladká mouka, 1 vejce, sodovka,olej na smažení, máslo na pokapání

Slepici očistěte, omyjte, vložte do hrnce s omytou cibulí ve slupce, neloupaným česnekem,kořením, solí a kořenovou zeleninou, uvařte doměkka.Vyndejte, nechte okapat, vychladnout,vyberte prsíčka, nakrájejte je napříč šikmo na plátky. Posolte je,obalte v těstíčku z rozšlehaného vejce, mouky a sodovky a usmažte po obou stranách dozlatova. Do vajíčka můžete předtím přimíchat koření dle obliby – pepř, papriku, bazalku, petrželku atd. Podávejte s bramborovou kaší, pokapané máslem, s plátkem citrónu a k tomu listový nebo okurkový salát či kyselou okurku. Zbytek slepice a vývar použijte na polévku nebo na pokrmy v různých omáčkách.

Žádné komentáře:

Okomentovat