2. února 2010

Staropražské kuřecí čtvrtky pečené

1 velké kuře,3 stroužky česneku,1/2 osminky másla,1 lžíce plnotučné hořčice,3 lžíce oleje,strouhaná houska
šťáva z 1 citrónu,2 špetky sušené dobromysli (oregana),1 lžička koření kari,1 1/2 lžičky soli,kuřecí vývar nebo horká voda

Kuře očistěte, omyjte, osušte a rozčtvrťte. Česnek utřete se solí, smíchejte s hořčicí, kari koření,rozemnutou dobromyslí, citrónovou šťávou, olejem do hladké pasty, kuře jí ze všech stran důkladně potřete a nechte odležet přes noc v chladu. Marinované maso dejte do pekáče, poklaďte kousky másla, posypte strouhankou,mírně podlijte vodou a vložte do vyhřáté trouby. Pečte při 190 – 200 °C doměkka, občas přelévejte výpekem a podle potřeby podlévejte vývarem nebo horkou vodou. Podávejte s rýží nebo bramborem a listovým salátem či kompotem.
 

Žádné komentáře:

Okomentovat