23. února 2010

Štrasburské brambory

1/2 kg brambor, 20 dkg tvrdého sýru,20 dkg měkého salámu, sterilovaný hrášek,1 kostka masoxu, 1 vejce, polévková lžíce plnotučné hořčice

Brambory uvaříme a nakrájíme na plátky.Máslem vymažeme várnou mísu a poklademe vrstvu brambor,posypeme hráškem,pokrájenou uzeninou a posypeme sýrem.Další vrstva brambor a stejně položíme hrášek,uzeninu,sýr.Poslední vrstva brambor se posype sýrem.Připravíme si zálivku kterou brambory v míse polejeme. Uvaříme masox po vychladnutí dáme do uvařeného masoxu vejce,sůl,hořčici,pepř,trochu majoránky,vše dobře zamícháme a brambory v míse tím zalejeme.Dáme do trouby 45 min.zapéct. 

Žádné komentáře:

Okomentovat