23. února 2010

Těstoviny s hubami ve ztracene vode

500 g těstovin (raději drobnější),1 l slaného vývaru, cibule,2 pórky, rajský protlak nebo kečup,2 cl oleje,2 dcl vody,hrst sušených hub,bazalka,oregáno (případně koření na těstoviny),sůl, sýr na posypání

Do hrnce ,do rozehřátého oleje nasypeme nakrájenou cibuli a syrové těstoviny a krátce opražíme do zlatova. Potom přilijeme vývar, houby namočené ve 2 dcl vody (i s vodou), nakrájený pórek, lžičku soli a trochu kečupu. Za stálého míchání přivedeme k varu. Asi po 15-20 minutách voda zcela vymizí, hrnec odstavíme a necháme asi 10 minut dojít pod pokličkou. Na závěr přidáme bazalku nebo oregáno (může být i trocha koření na těstoviny). Sypeme strouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat