16. února 2010

Tvarohové řezy z bramborového těsta

Utřeme 6 dkg másla, přidáme 2 dkg cukru,1 žloutek, sul a citronovú kuru. Z 2 dkg kvasnic, 3 lžic mléka uděláme kvásek, zkynutý střídavě zamícháváme s 25 dk mouky, 25 dkg umletých, předešlého dne uvařených brambor do utřeného másla; vše dobře vypracujeme a dáme zkynout. Z vykynutého těsta vyválíme obdélník, doprostøed po délce urovnáme tvarohovou náplň. Volné konce přehneme jako při zadělání obyčejné buchty, dáme na vymaštěný plech - hladkou stranou navrch - a potřeme rozšlehaným vajíčkem; upečeme do ružova. Ještě teplé upečené řezy polejeme rumovou polevou.
Náplň: 50 dkg poloměkkého tvarohu, 1 vejce, 6 dkg cukru, 3 dkg bramb. moučky Solamyl, citronová kùra, 3 dkg hrozinek.
Poleva: 10 dkg cukru (práškového), 1/2 bílku, 2 lžíce rumu, podle potřeby teplé vody;vše třeme tak dlouho, až se poleva leskne.

Žádné komentáře:

Okomentovat