2. února 2010

Zadělávaná slepice s brokolicí

1 slepice,1 cibule,5 kuliček černého pepře,5 kuliček nového koření,šálek nakrájené kořenové zeleniny,1,5 l vody, sůl,3 lžíce másla,3 lžíce hladké mouky,1/4 l kysané smetany,1/2 brokolice,muškátový květ,petrželka

Brokolici rozeberte na růžičky, uvařte ve slané vodě a nechte okapat. Očištěnou slepici rozdělte na porce, vložte do hrnce s osolenou vařící vodou, přidejte kořenovou zeleninu, omytou neloupanou cibuli,koření kromě muškátového květu a zvolna uvařte doměkka. Vývar přeceďte, nechte vychladnout,slepici zbavte kůže a vykostěte. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, po částech ji za stálého míchání zalijte vývarem ze slepice, prošlehejte, dobře provařte nejméně 30 minut, zalijte smetanou, okořeňte muškátovým květem, případně dosolte, vložte maso a nechte přejít varem. Přidejte brokolici,petrželku, prohřejte, případně zjemněte kouskem másla. Podávejte s rýží, těstovinami, noky nebo houskovým knedlíkem.

Žádné komentáře:

Okomentovat