30. března 2010

Bramborová polévka se žampiony

50 g uzená slanina, 1 velká mrkev, 1 pórek, 1/4 celeru, 600 g brambory, 1.25 l zeleninový vývar, 100 g žampiónů, 1/2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, majoránka, 1 lžíce másla

Slaninu smažíme ve velkém hrnci při střední teplotě až zesklovatí přidáme zeleninu pokrájenou na kostičky a brambory na kostky a krátce společně orestujeme, přilijeme vývar přivedeme do varu 15-20 min povaříme až změknou brambory.Žampiony nakrájíme na tenké plátky a pokapeme citronovou štávou ,brambory rozmělníme vařečkou pak ochutíme sol. a pepřem  máslo rozehřejeme v pánvi a houby pečeme za prudkého tepla a za neustálého míchání  pak vše smícháme a ozdobíme majoránkou

Žádné komentáře:

Okomentovat