23. března 2010

Buřtgulaš chilli

brambory, množství do papiňáku ,buřty asi tak jako brambor, jedna cibule, sůl, pepř, paprika, olej nebo tuk, mouka na zahuštění / hotová jíška /
Brambory se oloupou a nakrájí na kostičky. Buřty se oloupou, nakrájí na kostičky .Cibule se nakrájí nebo rozseká dle libosti. V hrnci se rozpálí troška tuku či oleje. Přidá se nakrájená cibulka a osmahne se až zesklovatí. Mezi tím se přidají kostičky buřtů a a všechno se to nechá hezky udělat do „zlatova". Potom se udělá troška místa a na tuku zpěníme mletou papriku. A pak rychle přidáme hrneček vody. Když se prošvihne vhodný okamžik tak paprika zhořkne.Nyní, se hrnec částečně doplní vodou, přidají se brambory a potom ještě tolik vody aby bylo všechno potopené. Po přidání koření podle chuti a nálady se hrnec zavíčkuje a nechá se přijít k varu. Obsah se vaří 6-7 minut. Po odpuštění páry a otevření hrnce se znovu zapálí plyn či zapne plotýnka a přidá se buď hotová jíška a nebo v mouka rozmíchaná ve vodě. Dává se asi tak dvě hrstičky na hrneček. Tak  od oka. Necháme obsah přejít varem a dobře promícháme.

Žádné komentáře:

Okomentovat