10. března 2010

Červené fazole s červenou omáčkou

300 g velkých červených fazolí, 8 větších cibulí, 2 dcl oleje,8 stroužků česneku,3 malé rajské protlaky, 200 g jemného taveného sýru, 1 lžíce provensálského koření, 1 lžička drceného kmínu, sůl

Fazole propláchneme a na noc namočíme.Druhý den znovu propláchneme, uvaříme do měkka a opět propláchneme. Cibulku osolíme, osmahneme na oleji, ke konci přidáme prolisovaný česnek, kmín a provensálské koření. Pak vložíme fazole, dusíme za občasného promíchání. Ke konci přidáme sýr, necháme ho rozpustit. Pak odstavíme a ještě horké promícháme s rajským protlakem. Podáváme ozdobené salátem, petrželkou, rajčatami

Žádné komentáře:

Okomentovat