5. března 2010

Chilli con carne Mexikano

800 g zadního hovězího masa,sůl, 5 lžic oleje, 1 cibule,1/4 lžičky koření chilli,1 lžička sladké mleté papriky,1/8 l vína, 4 rajčata,2 lžíce rajčatového protlaku, 2 lžíce kečupu,400 g sterilizovaného hrášku (nebo vařených bílých fazolí),100 g strouhaného sýra,4 sladkokyselé okurky,4 sterilizované kapie

Maso nakrájíme na plátky o tloušťce asi 2 cm,naklepeme,nakrájíme na úzké proužky a osolíme.Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli,přidáme koření chilli,sladkou mletou papriku,zcela krátce osmahneme,přidáme maso a zprudka po všech stranách opečeme,až pustí vlastní šťávu . Podlijeme částí vína,zmírníme teplotu a dusíme doměkka.Během dušení podle potřeby podléváme dalším vínem.V polovině dušení přidáme nakrájené rajčata,protlak a kečup,ke konci hrášek a omáčku necháme zhoustnout.Podáváme s chlebem nebo s opečenými brambory.Na talířích posypeme strouhaným sýrem,ozdobíme vějířkem okurky a na proužky nakrájenou kapií.Místo chilli můžeme použít 2-3 feferonky,které dusíme s masem.

Žádné komentáře:

Okomentovat