10. března 2010

Fazolová polévka Costa Rica

45 g barevných fazolí, 50 g černých fazolí, 50 g červený fazolí, 120 g nakrájené slaniny, 2 ks nadrobno nakrájené cibule, 1 ks nadrobno nakrájené mrkve, 1 l kuřecího vývaru, 1/2 lžičky majoránky, 1/2 lžičky tymiánu, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky papriky, špetka cayenneského pepře, 1 lžíce prášku chilli, 5 kapek omáčky tabasco, 1/2 lžičky worcestrové omáčky, 1 lístek vavřínu, 80 ml sherry, 120 g kyselé smetany,35 g najemno nakrájené červené cibule

Namočte fazole do vody na 8hodin nebo přes noc.Ve velkém hrnci osmažte slaninu.Přidejte zeleninu a duste do mněka.Přidejte fazole,kuřecí vývar, koření, tabasco, worcestrovou omáčku a lístek vavřínu. Zakryjte a vařte na mírném ohni jeden a půl hodiny.Odstrante lístek vavřínu.Zpracujte polévku v mixeru po malých dávkách.Vratte ji do hrnce a opět zahřejte.Přidejte sheery.Dejte polévku do misek a navrch dejte kyselou smetanu.Ozdobte červenou cibulkou. Pozor velice pikantní kdo nemá rád snižte dávku koření.

Žádné komentáře:

Okomentovat