30. března 2010

Fazolová polévka s klobasou a slaninou

3 l vody, 100 g slaniny, 1 pár dobré klobásy, 250 g fazolí, 2 velké brambory, mrkev, 1 celá petržel,1 velké rajče, 1 velká cibule, 1 pórek,1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky papriky, 1/2 lžičky bazalky

Fazole přebereme, opereme a den předem namočíme do vody. Druhý den je v téže vodě uvaříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, petrželovou nať posekáme na drobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásu na tenká kolečka. Na pánvi pak rozškvaříme slaninu a postupně na ni přidáváme cibuli, mrkev, kořen petržele a klobásu.Vše krátce osmahneme a vlijeme do hrnce k poloměkkým fazolím. Ještě přidáme rajče, pórek, brambory, koření a necháme povařit doměkka. Před koncem varu polévku osolíme,dochutíme petrželovou natí a horkou ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat