10. března 2010

Fazolová polévka s klobasou

3 l vody, 100 g slaniny, 1 pár dobré klobásy, 250 g fazolí, 2 velké brambory (250 g), mrkev, 1 celá petržel, 1 velké rajče, 1 velká cibule, 1 pórek, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, 1/2 lžičky papriky,1/2 lžičky bazalky

Fazole přebereme,opereme a den předem namočíme do vody.Druhý den je v téže vodě uvaříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky,petrželovou nať posekáme na drobno.Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásu na tenká kolečka.Na pánvi pak rozškvaříme slaninu a postupně na ni přidáváme cibuli, mrkev, kořen petržele a klobásu. Vše krátce osmahneme a vlijeme do hrnce k poloměkkým fazolím. Ještě přidáme rajče,pórek,brambory,koření a necháme povařit doměkka.Před koncem varu polévku osolíme,dochutíme petrželovou natí a horkou ihned podáváme.

Žádné komentáře:

Okomentovat