Fazole přebereme,opereme a den předem namočíme do vody.Druhý den je v téže vodě uvaříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky,petrželovou nať posekáme na drobno.Slaninu nakrájíme na kostičky a klobásu na tenká kolečka.Na pánvi pak rozškvaříme slaninu a postupně na ni přidáváme cibuli, mrkev, kořen petržele a klobásu. Vše krátce osmahneme a vlijeme do hrnce k poloměkkým fazolím. Ještě přidáme rajče,pórek,brambory,koření a necháme povařit doměkka.Před koncem varu polévku osolíme,dochutíme petrželovou natí a horkou ihned podáváme.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
10. března 2010
Fazolová polévka s klobasou
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat