Přebrané, propláchnuté a předem namočené fazole uvaříme do měkka tak, aby nezůstalo mnoho vývaru. Hustý vývar slejeme a necháme si ho pro další použití. K vychladlým fazolím přidáme na kostičky nakrájený salám a sýr, jemně nakrájenou cibuli a zalijeme zálivem, který připravíme smícháním kečupu, oleje, octa, cukru, soli, vývaru a koření (oregana více, bazalky nepatrně). Vše řádně promícháme, dochutíme. Milovníkům ostřejších jídel lehce přidáme nějakou formu chillies (Sambal oelek, Tabasco). Necháme proležet v chladu min. 3 hodiny a podáváme s chlebem či pečivem.
Recepty na jídla s lúšteninami zejména z čočky, fazole a sóje. Stránka dále obsahuje další recepty nejenom z lúšteniny. Ale aj z mäsa, ovoce a zeleniny a mnohé iné. Vláknina je duležitá zložka zdravé stravy a tuto obsahují zejména lušteniny. Proto by váš jídelniček nemal postrádat jídla z luštenín, které mimo jiné naleznete na této stránce. Kľúčové slová: Lušteniny, recepty, jídla z luštenín, čočka, hrach, fazole, soja, kukuřice, kucharka, vareni, pečení, recepty na lušteniny, jídlo, vlaknina
5. března 2010
Fazolový salát s kečupem
300 g bílé fazole, 200 g sýr eidam ,200 g měkký salám ,3 dl kečup ,1 dl olej ,ocet, 1 cibule,sůl,cukr, worcesterová omáčka,vegeta,mletá sladká paprika,oregano, bazalka
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Žádné komentáře:
Okomentovat